Welke tennisschoenen kiezen? Dat hangt af van onder andere: vorm van de voet, tennisbaan ondergrond en de prijs.

Tennisschoen en vorm van de voet.

De juiste keuze van een tennisschoen is erg belangrijk om tijdens het tennissen voldoende grip te hebben en ook dat de tennisschoen voldoende, vooral zijwaartse steun geeft, aan de voet om de kans op blessures te verkleinen. Het is dan ook belangrijk om vooraf aan de aanschaf goed advies te krijgen over het soort schoen dat je nodig hebt, zodat je de juiste tennisschoenen voor jouw voet kunt kiezen.

Tennisbaan ondergrond

De verschillende tennisbaan ondergronden zijn onder andere: gras, gravel, hartcourt en kunstgras.
Bij een ondergrond als gras heb je profijt van een wat hardere zool en fijner profiel. De Omni Court tennisschoen is als basis een goede keuze, want deze zool bied op zowel gravel als op kunstgras een goede grip. Er zijn ook tennisschoenen die alleen geschikt zijn voor gravel.

Tennisschoenen kiezen

Een goede tennisschoen moet in altijd perfect passen, comfortabel zijn en goede steun geven. Natuurlijk zijn er nog meer eisen. Met onderstaande aandachtspunten kun je gemakkelijker de juiste tennisschoen kiezen:

Stabiliteit. Test vooral de zijwaartse stabiliteit van een schoen door hem aan te trekken en vervolgens een zijwaartse uitvalspas te maken. Het bovenwerk van de schoen moet dan recht op de zool blijven staan. Je mag dus niet met de bovenschoen over de zool heen gaan hangen. Schoenen waarbij dit wel gebeurt zijn niet geschikt als tennisschoenen. Ook de schokdemping of schokabsorptie is met name belangrijk in de voorvoet.
Daarnaast zijn ook belangrijk:

  • Grip.
  • Comfort.
  • Bescherming.
  • Levensduur/slijtvastheid.

Zorg dat je altijd een goed persoonlijk advies krijgt over welke schoen voor jou geschikt is, dit verkleint de kans op blessures. Veel tennis plezier!

Top 4 heren tennissschoenen

Top 4 dames tennisschoenen