Tennisracket kiezen

Je vind hier tips en aandachtspunten bij het kiezen van jouw tennis racket. Of bekijk direct de verschillende merken tennis rackets in de winkel hier onder. Er zijn tennisrackets voor elk budget en van veel verschillende merken (o.a. Dunlop, Head en Yonex).

Je vind bij ons de moderne tennisrackets die variëren in lengte, van 50 tot 65 cm voor jongere spelers en tot 70 cm voor krachtigere, oudere tennis spelers. Naast lengte is er ook een verschil in de grootte van het slagoppervlak van het tennis racket. Een groter oppervlak geeft de mogelijkheid tot hardere slagen, terwijl een kleiner oppervlak preciezer is. Gebruikte oppervlaktes liggen tussen 550 en 880 vierkante cm.

Vraag altijd advies over de aanschaf van een tennisracket aan jouw tennisclub of tennis leraar/trainer, zo kun je het juiste tennisracket kiezen. Door een goede keuze van het tennisracket dat bij jouw situatie past kun je de kans op blessures verkleinen.

Een ander belangrijk onderdeel van een tennisracket zijn de snaren, welke tegenwoordig meestal van synthetisch materiaal worden gemaakt. Enkele topspelers geven de voorkeur aan natuurlijke vezels, omdat deze een beter ‘gevoel’ en controle zouden geven. Synthetisch materiaal is echter veel duurzamer en goedkoper. Wanneer de snaren dichter op elkaar geplaatst worden levert dit nauwkeurigere slagen op, terwijl een ‘open’ patroon krachtigere slagen geeft. Naast het patroon heeft ook de spanning van de snaren invloed op de slag. Slappere snaren geven krachtigere slagen, doordat de bal als het ware tegen een trampoline aan komt. Strakker gespannen snaren geven juist meer controle, doordat de bal contact heeft met de snaren.

Bekijk onze tennisrackets tips!

Top 4 heren tennisrackets

Bekijk alle heren tennisrackets

Top 4 dames tennisrackets

Bekijk alle dames tennisrackets

Top 4 junior tennisrackets

Bekijk alle junior tennisrackets